Sastanak s predstavnicima Rukometnog Kluba "Velež" Mostar

Danas, 24. septembra 2018. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović, je održao sastanak sa predstavnicima RK Velež Mostar – Merdan Mesudom, Kreso Admirom, Korjenić Jasminom i Krpo Belmom.

Objavljeno: 24.09.2018
Posjeta dvostruke svjetske prvakinje u dizanju tegova

Danas, 24. septembra 2018. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, je u svoj kabinet ugostio dvostruku svjetsku prvakinju u dizanju tegova, Almiru Lizde i predstavnika Kluba dizača tegova 'Neretva' Konjic, Adisa Karkelju .

Objavljeno: 24.09.2018
Sastanak ministra Hadžovića sa pedagozima iz Mreže stručnih saradnika pedagoga srednjih škola HNK

17. septembra 2018. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK je održao sastanak sa pedagozima iz Mreže stručnih saradnika pedagoga srednjih škola HNK.

Objavljeno: 18.09.2018
Sastanak Turske konzulice u Mostaru i ministra Hadžovića

Danas, 17. septembra 2018. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je ugostio generalnu konzulicu Republike Turske u Mostaru, Zerrin Kandemir povodom okončanja njenog mandata u Mostaru.

Objavljeno: 17.09.2018
Održana radionica „Izrada komunikacijske strategije za srednje stručno obrazovanje“

Na inicijativu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i njemačkog Društva za međunarodnu saradnju (GIZ) u Mostaru 12. septembra 2018. godine je održana radionica „Izrada komunikacijske strategije za srednje stručno obrazovanje“. Na radionici su predstavljeni dosadašnji rezultati rada, te razmotrene komunikacijske strategije. Prisutnima su se obratili ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, te savjetnica GIZ projekta „Stručno obrazovanje u BiH", Elma Badžak.

Objavljeno: 13.09.2018
Jedini operni pjevač iz Hercegovine i višegodišnji prvak osječke opere u posjeti kabinetu ministra Hadžovića

Danas, 06. septembra 2018. godine, na zadovoljstvo svih prisutnih, višegodišnji operni osječki prvak, osnivač muzičke škole u Čerinu, Hercegovac i humanitarac, gospodin Zovko Ferdinad, je posjetio kabinet ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašida Hadžovića, tokom koje su razgovarali o njegovoj karijeri, doprinosu hercegovačkoj umjetničkoj sceni, muzici, umjetnosti i kulturi u BiH, ali i šire.

Objavljeno: 06.09.2018
2. Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

U okviru ERASMUS+ Projekta (LNSS): Umrežena biblioteka- službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama zapadnog Balkana, 2. Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama (NAD) će se održati u petak, 07. septembra 2018. godine, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od 11:00 do 13:00 sati.

Objavljeno: 05.09.2018
USPJEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE SA NOVIM PROJEKTIMA I KOLEKTIVNIM UGOVOROM ZA OSNOVNE ŠKOLE

Danas, 04. septembra 2018. godine je održana konferencija za medije povodom početka školske godine i potpisanog Kolektivnog ugovora iz oblasti osnovnog odgoja i obrazovanja u HNK. Prisutnima su se obratili sa značajnim informacijama iz obrazovanja i samog Kolektivnog ugovora, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, predsjednik Sindikata učitelja HNŽ, Slavko Lauš, i predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HNK, Omer Tipura.

Objavljeno: 04.09.2018
Početak implementacije projekta ENABLE – BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Završena petodnevna obuka nastavnog kadra, održana u periodu od 28. avgusta do 03. septembra 2018. godine, i označen početak implementacije STEM projekta, finansiranog od strane USAID agnecije, za koji su odabrane tri model škole u HNK, Gimnazija „Mostar“, O.Š. „Zalik“ i O.Š. „Petar Bakule“ koje će dobiti najnoviju, vrijednu i modernu opremu za izvođenje STEM nastave.

Objavljeno: 03.09.2018
Održane radionice za pedagoge osnovnih i srednjih škola u HNK

U periodu od 28. do 30. avgusta 2018. godine, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK je u saradnji sa Pedagoškim zavodom Mostar i Zavodom za školstvo Mostar, te uz kontinuiranu podršku Misije OESCE-a u BiH, organizovalo radionice za pedagoge svih osnovnih i srednjih škola u HNK tokom kojih su diskutovana pitanja i rješenja smanjenjenja broja izostanaka i usaglašavanja kriterija ocjenjivanja.

Objavljeno: 03.09.2018