• Danas, 25. juna 2018. godine, u Centru za kulturu Mostar održana je svečana dodjela priznanja za učenike generacije u osnovnim i srednjim školama za školsku 2017/2018. godinu. Prisutnima se obratio premijer Vlade HNK dr. sc. Nevenko Herceg i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović koji je otvorio svečanost.

  •  
     Večeras, 23. juna 2018. godine, u Centru za kulturu Mostar upriličeno je svečano otvaranje međunarodne kulturno-turističke manifestacije "Mostarsko ljeto 2018"
  • Nakon 18 godina najveća pjevačka zvijezda Balkana, Dino Merlin, će održati veliki koncert ispod Starog mosta u Mostaru. Glavni pokrovitelji koncerta su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, a organizatori koncerta su potpisnice Ugovora o organizaciji i kompletno tehničko- scenskoj realizaciji koncerta, Agencija Stage art d.o.o. i Centar za kulturu Mostar.

  • Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je uputio čestitku povodom nastupajućeg praznika, Ramazanskog bajrama, u kojoj stoji:

  • Danas, 08. juna 2018. godine, u Hotelu Mepas u Mostaru je uspješno završen FIT Coding Challenge 2018- studentsko takmičenje u programiranju i obilježeno 20  godina postojanja i rada Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru. U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kao jednog od organizatora, manifestaciju je otvorio resorni ministar dr. sc. Rašid Hadžović.

Vijesti