Sastanak sa generalnom konzulicom Konzulata Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir

Datum objave: 26.02.2018

Danas, 26. februara 2018. godine ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović je u svom kabinetu ugostio generalnu konzulicu Konzulata Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir.Ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović i generalna konzulica Konzulata Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir su tokom prvog oficijalnog susreta razgovarali o obrazovanju u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Mostaru, budućim projektima, inovacijama i radu Ministarstva.

Konzulica je izrazila zadovoljstvo boravkom i radom u Mostaru, kulturi i srdačnoj dobrodošlici, istaknuvši da je izuzetno entuzijastična povodom budućih projekata u Mostaru kao i saradnjom sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Ministar je naglasio da ne sumnja da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Konzulat Republike Turske u Mostaru, kao i sa prethodnim konzulima, nastaviti njegovati vrlo pozitivne odnose i saradnju tokom mandata konzulice Kandemir.

Galerija