ASuBiH otvara poziv za finansiranje projekata iz Fonda Socijalnog dana 2017

Datum objave: 04.02.2018

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini raspisuje konkurs za dostavljanje projektnih prijedloga srednjoškolaca u sklopu projekta “Socijalni dan 2017”. Nakon što je ASuBiH 20. oktobra 2017. godine realizovao svoj drugi po redu “Socijalni dan”, projekat u kojem je 1078 srednjoškolaca jedan dan provelo volontirajući u firmama, otvoren je Fond Socijalnog dana za podršku projektnih ideja srednjoškolaca širom Bosne i Hercegovine.Svaki poslodavac koji je bio partner na ovom projektu te pružio priliku srednjoškolcima da jedan dan provedu u preduzećima i kompanijama, dužan je bio uplatiti iznos dnevnice. Novac kojeg su srednjoškolci zaradili taj dan, oformio je Fond Socijalnog dana 2017. Iz tog Fonda će se finansirati projekti koji su usmjereni ka srednjoškolcima, te koji će doprinjeti razvoju lokalnih zajednica i razvoju mladih u sklopu te zajednice.

Pravo učešća imaju svi srednjoškolci u Bosni i Hercegovini. Popunjenu aplikaciju je potrebno poslati do 12. februara 2018. godine na mail: konkurs@asubih.ba.

Više informacija, kao i prijavni obrazac možete pronaći na službenoj stranici: https://www.asubih.ba/asocijacija-srednjoskolaca-u-bosni-i-hercegovini-otvara-poziv-za-projekte-finansirane-iz-fonda-socijalnog-dana-2017