Otvorena igrališta JU Prve osnovne škole Konjic i JU Druge osnovne škole Konjic

Datum objave: 28.02.2024

U sklopu obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 3. marta – Dana oslobođenja Konjica od fašizma, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić i gradonačelnik Grada Konjica, Osman Ćatić zajedno sa direktoricom JU Druge osnovne škole Konjic, Muneverom Tinjak i direktorom JU Prve osnovne škole Konjic, Omerom Kozićem, otvorili su obnovljena igrališta dvije pomenute škole.



Ministar Velagić izrazio je zadovoljstvo što su škole u Konjicu uz podršku Grada Konjica uspješno realizirale projekte obnove školskih igrališta. „Ovih dana kada Konjic slavi dva praznika, 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 3. mart – Dan oslobođenja Konjica od fašizma, Grad Konjic na čelu sa gradonačelnikom, Osmanom Ćatićem poklanja ono što je najvrijednije i što je najpotrebnije, a to je ulaganje u budućnost. Danas je upriličeno otvaranje novih sadržaja u našim školama, JU Prvoj osnovnoj školi Konjic i JU Drugoj osnovnoj školi Konjic gdje će naša djeca imati bolje uslove za obrazovanje, napredovanje i školovanje uopće. Kada je riječ o infrastrukturi, Ministarstvo je i do sada davalo podršku ovakvim aktivnostima i u narednom periodu planiramo im biti podrška. Ovom prilikom, svim Konjičanima i Konjičankama čestitam Dan nezavisnosti jedine nam domovine, uz poruku da domovinu čuvamo, gradimo i njegujemo svim srcem“, kazao je resorni ministar.

U ovom značajnom projektu koji će direktno utjecati na kvalitet izvođenja nastave i tjelesni i zdravstveni odgoj, učestvovala je Gradska uprava Konjica u saradnji sa Vladom FBiH.

Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Konjicu počelo je 22. februara, i to izložbom “1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” u organizaciji Arhiva FBiH, a bit će nastavljeno i narednih dana i to defileom učenika osnovnih i srednjih škola, međunarodnim šahovskim turnirom i drugim sadržajima, kao i obilaskom spomen obilježja i polaganjem cvijeća.

Galerija

Projekti