Održana svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 17.02.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na svečanoj promociji i dodjeli diploma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru koja je održana u dvorani USRC „Midhad Hujdur Hujka“.



Uputivši čestitku diplomatima i magistrantima, ministar Velagić poručio im je da se i dalje nastave usavršavati i ulagati u svoje obrazovanje.

„Obrazovanje i vještine koje ste stekli tokom studija su temelj za daljnja usavršavanja i usvajanja znanja koja trebate koristiti bez straha. Zato nastavite istraživati, propitivati i usavršavati se. Siguran sam da ste vi budući lideri, znanstvenici, profesori, inžinjeri kojima ćemo se ponositi i koji će našu domovinu voditi ka prosperitetu i koji će stvarati svjetliju budućnost za sve generacije. Vi ste u proteklom razdoblju svojim radom, trudom i zalaganjem pokazali da se može biti uspješan i da ova zemlja ima najvažniji resurs, a to ste vi mlade, jake i obrazovane snage. Iskreno se nadam da ćete i dalje koračati velikim koracima ka vrhu i osvajati svijet svojim znanjem. Dragi magistranti i diplomanti, u ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K i svoje lično ime čestitam vam na uspjehu i rezultatima koje ste postigli. Čestitam i vašim roditeljima i starateljima i svima koji su vam bili potpora i vjetar u leđa“, kazao je resorni ministar.

Osim ministra Velagića, diplomantima i magistrantima su se obratili rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i predsjednik Unije studenata Kenan Begović.

Galerija

Projekti