Održana svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 14.02.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na svečanoj sjednici Senata Univerziteta povodom obilježavanja 47. obljetnice Univerziteta „Džemal Bijedić“ koja je održana u Centru za kulturu Mostar.



Uputivši čestitku rektorici Univerziteta, uposlenicima, suradnicima i studentima, ministar Velagić kazao je da se Univerzitet suočavao s mnogim poteškoćama, ali je uprkos svemu uspio da se uzdigne i vrati na staze uspjeha i kvaliteta.

„Trendovi, tehnologije i ideje se mijenjaju, ali Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, uposlenici Univerziteta i prijatelji Univerziteta imaju jedan cilj i jednu misiju, a to je unapređenje kvalitete obrazovnog procesa, uvjeta za rad i infrastrukture. Razumijevanje izazova s kojima se suočavaju i studenti i uposlenici ključno je za kreiranje praksi i politika koje će podržavati njihov uspjeh, a mi ćemo na tom tragu zajednički djelovati. Kao dio kolektiva ove visokoškolske ustanove, upoznat sam s problematikom sa kojom se susreću moje kolege profesori i svi ostali uposlenici. Stoga je moje opredjeljenje, da kao resorni ministar zajedno sa svojim kolegama u Vladi HNŽ-K, uložim maksimalne napore da Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru podignemo na veću razinu i osiguramo trajne, motivirajuće uvjete za dostojan znanstveno-istraživački rad. Naše trajno opredjeljenje jeste da čuvamo Univerzitet i da brinemo o njemu, jer je on dio našeg društvenog, nacionalnog, kulturnog i znanstvenog bića“, istakao je resorni ministar.

Na svečanoj sjednici Senata Univerziteta nazočili su gosti iz političkog, društvenog i akademskog života.

Galerija

Projekti