Delegacija Veleposlanstva Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini u posjeti ministru Velagiću

Datum objave: 09.02.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s Generalnim konzulom Republike Turkiye u Mostaru, Yaşarom Ergünom, ravnateljem Yunus Emre Instituta u Sarajevu i Mostaru, Mehmetom Akif Yamanom i atašeom za obrazovanje pri Ambasadi Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini, Farukom Akçeşmeom.



Resorni ministar zahvalio je delegaciji Veleposlanstva Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini na na posjeti i dosadašnjoj potpori obrazovnim ustanovama i institucijama u HNŽ-K. „Naši prijatelji iz Republike Turkiye mnogo puta dali su veliki doprinos za unapređenje uvjeta na svim razinama obrazovanja u našoj županiji, ali i Bosni i Hercegovini. Nadam se da ćemo na tragu primjera dobre prakse i realizacije dosadašnjih projekata i aktivnosti nastaviti jačanje partnerskih odnosa i suradnje s obrazovnim ustanovama i institucijama iz Republike Turkiye.“, kazao je ministar.

Konzul Ergün i ravnatelj Yaman uputili su čestitke ministru Velagiću povodom imenovanja za dužnost ministra i poželjeli mnogo uspjeha u radu.

Sudionici sastanka izrazili su spremnost za nastavak suradnje koja će biti usmjerena na poboljšanje kvalitete obrazovnog sustava i kulturne djelatnosti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu.

Projekti