Ministar Velagić ugostio predstavnicu British Councila u Bosni i Hercegovini

Datum objave: 01.02.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s predstavnicom British Councila u Bosni i Hercegovini, Amilom Karavdić.



„Danas sam s predstavnicom organizacije British Council razgovarao o nastavku saradnje i narednim planovima i aktivnostima. Naš cilj je da zajedno sa našim partnerima, realizacijom različitih projekata stvaramo bolje uvjete u našem obrazovnom sistemu. Ovu priliku koristim da gospođi Karavdić i organizaciji British Council zahvalim na dosadašnjoj podršci i saradnji i nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti djelovati na istom tragu“, kazao je ministar Velagić.

Karavdić se zahvalila ministru na srdačnoj dobrodošlici, te kazala kako je sigurna da će planirane aktivnosti biti realizirane na kvalitetnom nivou.

„S ministrom sam danas razgovarala o mogućnostima saradnje u 2024. godini, a koja se odnosi na unapređenje obrazovnih aktivnosti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i predstavila mu naše aktivnosti. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti uspješnu saradnju kakva je bila i do sada“, kazala je Karavdić.

Projekti