Ministar Velagić u posjeti Sveučilištu u Mostaru

Datum objave: 26.01.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić zajedno sa svojim saradnicima, pomoćnicom ministra za visoko obrazovanje, Dinkom Lasić, pomoćnikom ministra za obrazovanje, Sudom Marićem i savjetnikom, Nijazom Kurtovićem posjetio je Sveučilište u Mostaru. Tom prilikom rektoru Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Zoranu Tomiću uručio je Rješenje o akreditaciji i održao radni sastanak s delegacijom Sveučilišta.



U sklopu posjete održan je radni sastanak kojem su osim delegacije Ministarstva prisustvovali rektor Tomić i prorektori Sveučilišta, prof. dr. sc. Ivo Čolak, prorektor za nauku i razvoj, prof. dr. sc. Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu saradnju, prof. dr. sc. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Milenko Bevanda, prorektor za biomedicinu te prof. dr. sc. Vesna Kazazić, pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja i prof. dr. sc. Tomislav Volarić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije.

„Danas sam imao čast da rektoru Sveučilišta, prof. dr. Zoranu Tomiću uručim Rješenje o akreditaciji. Također, s rektorom i prorektorima Sveučilišta razgovarali smo o bitnim pitanjima koja se odnose na visoko obrazovanje u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Tom prilikom, kao i nekoliko puta do sada istakao sam da je opredijeljenje Ministarstva unapređenje cjelokupnog sistema visokog obrazovanja u našem Kantonu, poboljšanje rada Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, kao i životnog standarda zaposlenika, za što nam je potrebna kvalitetna saradnja. Ovom prilikom rektoru, prorektorima, zaposlenicima i studentima Sveučilišta upućujem čestitke na dosadašnjem radu i nadam se da će i u narednom periodu nastaviti s pozitivnim rezultatima“, rekao je ministar.

Rektor, prof. dr. Tomić zahvalio je ministru i njegovim saradnicima na posjeti Sveučilištu .

„Ovo je ogroman uspjeh, ne samo za Sveučilište u Mostaru, nego i za visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini. S javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini dijelimo brige, izazove, zadovoljstva kroz partnerski i prijateljski odnos, a Sveučilište je napravilo evidentan iskorak u kvaliteti svih aspekata visokog obrazovanja. Naša misija jest oblikovanje budućnosti pružanjem visokokvalitetnog obrazovanja na čemu se temelje i naši strateški ciljevi, a rezultati institucionalne akreditacije ukazuju upravo da oblikujemo poticajno okruženje u kojemu će se studenti, istraživači i naučnici moći kvalitetno afirmirati po evropskim standardima. Ovo rješenje s izvrsnim ocjenama znak nam je da nastavimo raditi po evropskim standardima i normama jer samo istinska predanost i rad ishode vidljive rezultate“, kazao je prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Sastanak je zaključen spremnošću za zajedničku implementaciju projekata i saradnju koja će doprinijeti unapređenju visokoškolskog obrazovanja u HNK.

Galerija

Projekti