Obavijest o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2022/2023. godinu

Datum objave: 23.01.2023

Na osnovu provedene konkursne procedure za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona u akademskoj 2022/2023. godini, obavještavamo vas da su svi studenti koji su ispunili osnovne uvjete ostvarili pravo na stipendije ili subvencije u studentske domove.



Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja u studentski dom dužni su pristupiti svom profilu na linku stipendije.monkshnk.gov.ba, preuzeti ugovor, isti isprintati u tri (3) primjerka i kao ugovorna strana potpisati svojeručno kao na ličnoj karti. Sva tri primjerka ugovora studenti su obavezni dostaviti na potpis i ovjeru od strane stipenditora (Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK).

Studenti trebaju donijeti potpisane ugovore, u tri (3) primjera na ovjeru u zgradu Vlade HNK, Stjepana Radića 3, 88 000 Mostar,  i to u sljedećim terminima:

  • utorak (24.1.) - od 9:00 do 15:00 sati
  • srijeda (25.1.) - od 9.00 do 15:00 sati
  • četvrtak (26.1.) - od 9:00 do 15:00 sati

Spisak studenata koji nisu ispunili osnovne uvjete nalazi se u prilogu, a isti u roku od pet (5) dana imaju pravo prigovora.

NAPOMENE:

Studenti su prilikom dostavljanja ugovora obavezni pokazati ličnu kartu.

Studenti koji uz prijavu nisu dostavili podatke o bankovnom računu, obavezni su iste dostaviti s ugovorom.

Studenti koji su potpisali s Ministarstvom ugovor o dodjeli stipendije/subvencije smještaja u studentski dom u nekoj od prethodnih godina, a prijavili su se na ovogodišnji konkurs, nastavljaju primati stipendiju/subvenciju u skladu s ranije potpisanim ugovorom.

Studenti koji su eventualno zaboravili pristupnu šifru profila istu mogu vratiti pomoću utvrđene procedure i korištene e-mail adrese.

Dokumenti

Projekti