Uručene nagrade sretnim dobitnicima nagradne igre ulaznica koncerta Dine Merlina

Datum objave: 09.08.2018

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović , je danas, 9. avgusta 2018. godine, uručio nagrade sretnim dobitnicima nagradne igre koju je organizovalo ovo Ministarstvo, u povodu održavanja koncerta Dine Merlina.Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK je na svojoj službenoj facebook stranici organizovalo nagradnu igru nagradivši sretne dobitnike sa po dvije VIP karte za koncert Dine Merlina 11.08. u Mostaru. Dobitnici VIP karata za koncert - Ermina Ćosić, Teo Jergović, Aldin Topić su proglašeni jučer, a danas su preuzeli nagrade. 

Ministar Hadžović je izrazio svoje zadovoljstvo što je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK bilo u mogućnosti, kao generalni sponzor samog koncerta, kao i Mostarskog ljeta, da organizuje ovakav vid nagradne igre za građane:

“Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK je generalni sponzor koncerta jedne od najvećih muzičkih zvijezda regije, Dine Merlina koji će biti održan 11. avgusta na platou ispod Starog Mosta. Cilj nam je bio da na jedan pozitivan način promovišemo i grad Mostar i naš kanton, i jednostavno kad nam se ukazala prilika da jedna od najvećih regionalnih zvijezda dođe u naš grad, odlučili smo da nagradimo ulaznicama naše građane, one koji prate naš rad. Sama facebook stranica je napravljena s ciljem da se ubrza naš servis prema građanima, jer je ovo vrijeme modernih tehnologija i brzog protoka informacija. Mi moramo biti na usluzi građanima, i razmjenjivati informacije s građanima, na što brži mogući način. A nadam se da će manifestacija „Mostarsko ljeto “ doseći još jedan veći nivo, te da će i brojne druge zvijezde nakon ovog koncerta poželjeti održati koncert u našem gradu.“