Odluka o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2020/2021. godinu

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju dužni su pristupiti svom profilu na linku stipendije.monkshnk.gov.ba, preuzeti ugovor, isti isprintati u tri (3) primjerka i kao ugovorna strana potpisati vlastoručno kao na ličnoj karti. Ugovore je obavezno  dostaviti u zatvorenoj koverti s naznačenim imenom i prezimenom u zgradu Vlade HNK na adresi: Stjepana Radića 3/III do četvrtka, 28.1.2021. godine do 14:00 sati.

Objavljeno: 26.01.2021
Međunarodni dan obrazovanja

Međunarodni dan obrazovanja obilježava se 24. januara čiji je cilj jačanje uloge obrazovanja u svrhu uspostavljanja razvoja, napretka i globalnog mira.

Objavljeno: 24.01.2021
Ostvareni bodovi studenata prijavljenih na Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove u akademskoj 2020./21. godini

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskg kantona danas je objavilo spisak studenata prijavljenih na Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona u akademskoj 2020./21. godini sa ostvarenim brojem bodova.

Objavljeno: 19.01.2021
Ministar Hadžović čestitao pravoslavni Božić

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom pravoslavnog Božića.

Objavljeno: 06.01.2021
Saučešće porodicama i prijateljima stradalih mladića i djevojaka kod Posušja

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović izrazio je saučešće porodicama stradalih djevojaka i mladića u mjestu Tribistovo kod Posušja.

Objavljeno: 01.01.2021
Novogodišnja čestitka ministra Hadžovića

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK uputio je čestitku povodom predstojeće Nove 2021. godine.

Objavljeno: 30.12.2020
Ministar Hadžović uputio čestitku povodom Božića

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom Božića.

Objavljeno: 24.12.2020
Potpisan Memorandum o saradnji s organizacijom MyRight - Empowers people with disabilities

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr.sc. Rašid Hadžović i regionalna koordinatorica za Evropu nevladine organizacije MyRight - Empowers people with disabilities,  Binasa Goralija potpisali su Memorandum o saradnji. Sastanku su prisustvovali i stručna savjetnica za predškolsko i inkluzivno obrazovanje, mr.sc. Nefiza Dautović, koordinatorica projekta, Nataša Maros i konsultant Zlato Sarić.

Objavljeno: 21.12.2020
Ministar Hadžović prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju sportske dvorane u Bijelom Polju

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju sportske dvorane u Bijelom Polju.

Objavljeno: 18.12.2020