Završen prvi „Super turnir“ u futsalu

U USRC „Midhat Hujdur Hujka“ održano je finale i svečano zatvoren prvi „Super turnir“ u futsalu koji je uz podršku i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovao FC Mostar SG Staklorad.

Objavljeno: 22.09.2019
Posjeta ministra Hadžovića Humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović je posjetio Humanitarnu udrugu „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu gdje je o radu i djelovanju Udruge razgovarao sa predsjednikom Udruge, Ivanom Soldom.

Objavljeno: 20.09.2019
Otvoren prvi „Super turnir“ u futsalu u Mostaru

U USRC „Midhat Hujdur Hujka“ u organizaciji FC Mostar SG Staklorad, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, otvoren je prvi „Super turnir“ u futsalu na kojem će učestvovati sedamnaest ekipa sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Objavljeno: 18.09.2019
Sastanak sa predstavnicima Erasmus + Programa

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i pomoćnica ministra za visoko obrazovanje, Dinka Lasić su održali sastanak sa predstavnicima Erasmus + Programa u Bosni i Hercegovini, Šefom ureda, Suadom Muhibićem i Projekt menadžerom, Dejanom Rosićem.

Objavljeno: 18.09.2019
U Centaru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ otvoren restoran „Lonato“

U sklopu JU Centar za djecu s posebnim potrebama „Los Rosales“ za javnost je otvoren restoran „Lonato“ koji će osobama s invaliditetom pružiti mogućnost zapošljavanja.

Objavljeno: 14.09.2019
Posjeta britanskog ambasadora u BiH i saradnika školama u Mostaru

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Matthew Field su u skolopu današnjeg potpisivanja Memoranduma o sporazumijevanju programa „Škole za 21. vijek“ u HNK posjetili IV O.Š. Također, zamjenica ambasadora, Ruth Wiseman, vojni ataše, Johnatan Wiliamson i brojni saradnici iz britanske ambasade u BiH i organizacije British Council su posjetili još pet škola na području Grada Mostara.

Objavljeno: 13.09.2019
“Škole za 21. vijek” dolaze u HNK

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i direktorica British Councila u BiH, Larisa Halilović potpisali su Memorandum o sporazumijevanju čime je obilježen početak programa „Škole za 21. vijek“ u HNK. Potpisivanju Memoranduma i sastanku je prisustvovao i britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Matthew Field. Ovaj program za cilj ima izraditi kapacitete nastavnika koji će učenike podučavati vještinama kritičkog razmišljanja i digitalnim vještinama uz praktično poznavanje kodiranja. 

Objavljeno: 13.09.2019
Sastanak sa direktorom Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa novim direktorom Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini i savjetnikom Ambasade Francuske u BiH, gospodinom Jean Cristophe Thiabaudom i saradnicima.

Objavljeno: 11.09.2019
Svečanost povodom reakreditacije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

U Centru za kulturu u Mostaru održana je svečanost povodom reakreditacije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na kojoj je prisustovao veliki broj zvanica iz akademske zajednice i organa vlasti Mostara i Bosne i Hercegovine. Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je na svečanosti rektoru Univerziteta, prof. dr. Elviru Zlomušici uručio Rješenje o institucionalnoj akreditaciji Univerziteta.
 

Objavljeno: 09.09.2019
Sastanak sa članicom Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa članicom Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj, Zerem Jahić, tokom kojeg su razgovarali o obrazovanju bosanskohercegovačke dijaspore u bosanskim školama u Danskoj.

Objavljeno: 04.09.2019