Ministar Hadžović na svečanoj priredbi povodom obilježavanja Dana škole u JU „Šestoj osnovnoj školi Mostar“

Datum objave: 07.06.2018

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je kao počasni gost prisustvovao svečanoj priredbi kojom je obilježen Dan JU „Šeste osnovne škole Mostar“.Svečanom manifestacijom je uspješno obilježen rođendan mostarske škole kroz raznovrsni program koji su pripremili nastavnici i učenici škole.

Ministar dr. sc. Rašid Hadžović je prisutnima čestitao Dan škole, sa željom da proslave još mnogo rođendana, a učenicima poručio da nastave vrijedno učiti i usvajati znanja, uz iskrene čestitke nagrađenima.

Ministar Hadžović je naglasio da je ponosan što je i sam bio učenik VI. O.Š. Mostar. „JU `Šesta osnovna škola Mostar` je uvijek proizvodila uspješne mlade ljude i nadam se da će sa tom tradicijom nastaviti i u budućnosti. Svim zaposlenicima želim puno sreće u budućem radu, a učenicima puno uspjeha. Maturantima, koji idu dalje kroz život noseći vrijednosti koje su naučili u ovoj školi, a koje su kao što su i meni bile, veoma značajne, želio bih poručiti da vrijedno uče i rade ka stvaranju što boljeg društva u kojem će imati mnoge prilike i u kojem će biti zadovoljni građani, a mi ćemo se zajedno sa njima boriti da im to omogućimo“- kazao je ministar Hadžović.

Galerija