Sastanak ministra Hadžovića sa organizatorima Međunarodnog takmičenja u body buildingu i fitnesu u Mostaru

Datum objave: 06.06.2018

Danas, 6. juna 2018. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je u svom kabinetu održao sastanak sa predsjednikom NABBA WFF federacije u BiH, gospodinom Elvedinom Škaljićem i direktorom MO Sporta, gospodinom Amelom Bajgorićem, povodom održavanja Velikog međunarodnog takmičenja u body buildingu i fitnessu - Balkan Open Pro-Amateur 2018.Veliko međunarodno takmičenje u body buildingu i fitnessu - Balkan Open Pro-Amateur 2018. će biti održano u subotu, 9. 6. 2018. godine i predstavlja prvo međunarodno takmičenje ovog tipa u Bosni i Hercegovini, kao i na ovim prostorima. Na takmičenju će nastupiti preko 100 body buildera iz nekoliko zemalja svijeta, a takmičit će se u petnaestak kategorija. Prema riječima gospodina Škaljića, ovo je prvi put u BiH da će na jednom ovakvom takmičenju u body buildingu i srodnim disciplinama, biti dodijeljeno šest Pro card licenci, što je, kako je istaknuo, motiv više vrhunskim takmičarima.

Veliki spektakl počinje u subotu u 10 sati na Starom mostu, odakle ulicama grada kreće veliki defile takmičara prema Hrvatskom domu 'Herceg Stjepan Kosača', u čijoj će velikoj sali biti upriličeno svečano otvorenje takmičenja u body buildingu i fitnessu.

Ministar Hadžović je istaknuo kako je ovakvo međunarodno takmičenje od velikog značaja za grad Mostar, kao i za podizanje svijesti o sportu kod mladih osoba.

Jedan od sponzora ovog takmičenja je i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.