Ministar Velagić ugostio direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar

Datum objave: 25.01.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s direktorom Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, Adninom Hasićem.



Resorni ministar istakao je kako Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar realizuje veoma kvalitetne projekte i aktivnosti. „Drago mi je što sam danas ugostio gospodina Hasića i što sam imao priliku da čujem  o mnogim aktivnostima koje provode. Ovim putem želim pohvaliti saradnju 'Merhameta' i odgojno-obrazovnih ustanova s područja našeg Kantona i nadam se da će u tom smjeru svoje djelovanje i dalje nastaviti, a podrška Ministarstva neće izostati“, kazao je ministar Velagić.

Direktor Hasić je resornom ministru predstavio aktivnosti koje realiziraju, kao u buduće planove.

„Prije svega zahvaljujem se ministru Velagiću na izdvojenom vremenu. 'Merhamet' ove godine obilježava 111 godina postojanja i rada i mi planiramo da u Mostaru 12. februara organizujemo Svečanu akademiju kojom bi obilježili ovu značajnu godišnjicu na regionalnom nivou. Ovom prilikom izražavam zahvalnost Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK za podršku koja je pružena Merhametovim akcijama u proteklom periodu, a radi se o akcijama prikupljanja pomoći za Tursku, Siriju i Gazu, gdje smo veoma uspješno, u saradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama u HNK, u te svrhe prikupili 155.000 KM. I želim naglasiti da je veoma važno da se ta saradnja nastavi i u narednom periodu“, kazao je Hasić.

Misija „Merhameta“ je briga o najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini i čuvanje njihovog dostojanstva, a za svoj rad tokom svoje stoljetne misije dobročinstva dobio je brojna priznanja.

Projekti