Ministar Velagić ugostio Adnana Alagića i Almiru Lizde

Datum objave: 19.01.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i pomoćnik ministra za kulturu i sport, Semir Memić održali su sastanak sa svjetskim prvakom u bodybuildingu i fitnesu, Adnanom Alagićem i svjetskom prvakinjom u powerliftingu, Almirom Lizde.



„Danas sam imao čast da ugostim svjetske prvake u bodybuildingu i fitnesu, te powerliftingu, koji su mi predstavili svoje aktivnosti i planove. Naša opredjeljenost je da podržavamo njihov rad i da im budemo motiv za ostvarivanje još boljih rezultata. Ovom prilikom Adnanu i Almiri upućujem iskrene čestitke za ostvarene rezultate i želim mnogo sreće na narednim takmičenjima“, kazao je mnistar Velagić.

Adnan Alagić u oktobru 2023. godine drugi put postao je svjetski prvak u bodybuildingu i fitnesu IBFF-a.

„Ovom prilikom zahvaljujem se ministru na pozivu. Ove godine očekuje nas Svjetsko prvenstvo koje će se održati u oktobru mjesecu u Kopru, takmičenje u Južnoj Africi kao i mnoga druga takmičenja za provjeru forme. Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnje rezultate i uz podršku ministra i Ministarstva donijeti zlato u Bosnu i Hercegovinu “, naglasio je Alagić.

Almira Lizde je u novembru 2023. godine, šesti put, postala svjetska prvakinja u powerliftingu, kada je u disciplini deadlift ili „mrtvo dizanje“ podigla 235 kg.

„Prije svega zahvaljujem se ministru Velagiću na iskazanoj podršci koja nam mnogo znači i predstavlja motiv da daljnji rad. Početak je godine i počinjemo s pripremama i novim takmičenjima. Kao i do sada, potrudit ćemo se i dati sve od sebe da odbranimo svjetsku titulu.“, rekla je Lizde.

Projekti