Ministar Velagić održao sastanak s direktoricom Pedagoškog zavoda Mostar i direktorom Zavoda za školstvo Mostar

Datum objave: 19.12.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s direktoricom Pedagoškog zavoda Mostar, Enisom Gološ i direktorom Zavoda za školstvo Mostar, Željkom Ćorićem.



„Unapređenje kvalitete obrazovanja u HNK jedan je od naših prioriteta. S tim u vezi, održao sam sastanak s direktoricom Pedagoškog zavoda Mostar i direktorom Zavoda za školstvo Mostar, na kojem smo razgovarali o budućim aktivnostima i planovima. Nadam se da ćemo te planove u skorije vrijeme realizirati, a sve u cilju poboljšanja obrazovnog sistema u našem Kantonu. Kako bismo u tome uspjeli potrebna nam je kvalitetna međuinstitucionalna saradnja i vjerujem da ćemo u narednom periodu na takav način i djelovati“, kazao je ministar.

Predstavnici zavoda predstavili su svoje aktivnosti koje u narednom periodu planiraju provesti.

„Bilo nam je zadovoljstvo da smo kao predstavnici zavoda imali priliku da razgovaramo s uvaženim ministrom. Predstavili smo mu aktivnosti iz prethodnog perioda, kao i šta smo to planirali. Uradili smo jedan akcioni plan, te definirali koji su to ključni koraci za realizaciju onoga što je zaista urgentno. Nadamo se i vjerujemo da ćemo uspjeti na ovom putu jer imamo svi dobre namjere i raspoloženi smo za realizaciju kvalitetnih aktivnosti u cilju kvalitetnijeg obrazovanja na nivou HNK“, kazala je direktorica Gološ.

Također, direktorica Gološ i direktor Ćorić zahvalili su ministru na srdačnoj dobrodošlici i poželjeli mnogo uspjeha i sreće u radu.

Projekti