Ministar Velagić ugostio gradonačelnika Grada Konjica

Datum objave: 18.12.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s gradonačelnikom Grada Konjica, Osmanom Ćatićem.



Ministar Velagić i gradonačelnik Ćatić razgovarali su o unapređenju saradnje između Ministarstva i lokalne zajednice, a sve u cilju poboljšanja oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

„Opredijeljenost Ministarstva jeste da u narednom periodu zajedničkim snagama radimo na realizaciji aktivnosti koje će doprinijeti cjelokupnoj zajednici našeg Kantona, s posebnim akcentom na oblasti ovog resora. Kako bismo djelovali na tragu dosadašnjih pozitivnih praksi i kako bismo realizovali druge programe i projekte potreban je zavidan nivo koordinacije i saradnje, a siguran sam da ćemo tako sarađivati i sa Gradom Konjicem, kao i sa drugim jedinicama lokalne samouprave. Grad Konjic je do sada ulagao trud i napore u provedbi mnogih programa i aktivnosti koji su doprinijeli razvoju lokalne zajednice. S tim u vezi, nadam se da ćemo u vremenu koje je pred nama koordinacijom i zajedničkim radom nastaviti stvarati bolje uslove za naše građene “, rekao je ministar.

Gradonačelnik Ćatić uputio je čestitke ministru Velagiću i poželio sreću u daljnjem radu, te dodao da je saradnja različitih nivoa izuzetno važna za poboljšanje mnogih oblasti u našem Kantonu. 

„Lokalne zajednice u svim domenima djelovanja imaju svoje specifičnosti, pa tako i Konjic. Kao grad koji veliku pažnju poklanja oblasti obrazovanja i nauke, ali i isto tako i oblastima kulture i sporta, organizujući različite programe i projekte koji imaju međunarodni karakter, želimo sinergijskim djelovanjem sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK sve te programe podići na viši nivo, a eventualne probleme sa kojima se susrećemo u radu svesti na najmanju moguću mjeru. Posjeta Ministarstvu i upriličeni sastanak prilika su da ministru Velagiću poželim mnogo uspjeha u radu, sa željom da vrijeme koje je pred nama bude obilježeno značajnim projektima koji će doprinijeti boljim uslovima za obrazovanje, ali i kulturne i sportske aktivnosti svih stanovnika HNK i naše domovine Bosne i Hercegovine“, kazao je gradonačelnik Ćatić.

Projekti