Obilježen Svjetski dan učitelja

Datum objave: 05.10.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola penzionisanom u periodu 5.10.2022. godine – 5.10.2023. godine uručio je zahvalnice za dugogodišnji, predani rad i doprinos odgojno-obrazovnom procesu na svečanoj ceremoniji koja je održana u Centru za kulturu Mostar.



Ministar Hadžović čestitao je prosvjetnim radnicima Svjetski dan učitelja, istaknuvši značaj rada i uloge učitelja, nastavnika i profesora u odgoju i obrazovanju djece. „Želim čestitati svim prosvjetnim radnicima njihov dan i čast i zadovoljstvo nam je da se danas družimo sa našim mentorima, pedagozima, psiholozima, sa našim drugim roditeljima, penzionerima koji su zasluženo zaradili penziju i želim da im ti dani protiču u zdravlju u društvu najdražih. Svatko od nas ima svog učitelja kojeg pamti čitav život i to je prva osoba s kojom se dijete sastane i dijeli život tako da su nam oni temelj i stub u životu koji nas cijelog života čuva i daje sigurnost. Ovom manifestacijom želimo da vam se zahvalimo što ste dali svoj doprinos u odgojno-obrazovnom procesu. Ostat ćete u sjećanju vaših mnogobrojnih generacija. Čestitam vam Dan učitelja, da još mnogo godina budete živi i zdravi i ukoliko budete u mogućnosti i dalje dajte doprinos obrazovanju.“, kazao je resorni ministar.

U ime nastavnog osoblja osnovnih škola obratio se nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Miroslav Stijaković. „Drage kolege, sretan vam Svjetski dan učitelja. Ovo je zanimanje u kojem treba puno odricanja, treba to voljeti. Predavao sam tjelesnu i zdravstvenu kulturu i tu treba djecu usmjeriti i odgojiti. Mlade kolege me i sad pitaju za savjet i moja satisfakcija u životu je ta da nakon 40 godina u prosvjeti kad djeca idu ulicom, pozdrave me i kažu da im puno nedostajem“, istakao je Stijaković.

Na manifestaciji se obratio i profesor matematike i bivši direktor Druge gimnazije Mostar, Ćamil Tabaković, koji je uz čestitku povodom ovog praznika istakao važnost obilježavanja Svjetskog dana učitelja. „Opet bih izabrao ovaj poziv. Pogotovo ako se čovjek unosi u taj posao. I sad mi se događa da razmišljam o nekom času, kako mu pristupiti, kako napraviti jednu dubinu, tako da je to jedno humano zanimanje“, rekao je Tabaković.

Svečanu ceremoniju muzičkim izvedbama upotpunili su duhački kvartet Glazbene škola Ivana pl. Zajca i Lena Masleša, učenica V razreda Muzičke škole I i II stupnja Mostar.

Projekti