Dan Pedagoškog zavoda Mostar

Datum objave: 08.06.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom dodjele diploma i nagrađivanja najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola u sklopu obilježavanja Dana Pedagoškog zavoda Mostar, koja se održala u Centru za kulturu Mostar. Tom prilikom resorom ministru i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK uručena je zahvalnica za podršku u realizaciji takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj 2022/23. godini.



„Čast i zadovoljstvo je biti ovdje s vama i našim učenicima uručiti nagrade za ostvarene rezultate na kantonalnim takmičenjima. Dragi učenici, siguran sam da ćete vi, vašim znanjima i vještinama doprinijeti boljoj budućnosti naše domovine. Ono što naučite u školi i na fakultetu, to ćete nositi do karaja života, jer vam znanje niko ne može oduzeti. Imajte samopouzdanja i vjerujte u sebe, imajte snage da se izborite sa svim izazovima koji budu pred vama, da ostvarite rezultate na koje ćete biti ponosni i vi i vaši roditelji i staratelji. Bez njihove podrške malo što se može ostvariti. Zato osim učenicima čestitam i njhovim roditeljima i starateljima, ali i nastavnicima i profesorima. Ovom prilikom upućujem čestitke Pedagoškom zavodu Mostar za njihov dan, ali i za  organiziaciju ovih takmičenja i želim im mnogo uspjeha u radu i djelovanju. Znam da nemaju dovljno kapaciteta, ali se nadam da će se i te stvari ubrzo promijeniti, kako bi još kvalittenije radili i kako bi naši nastavnici ubrzo dobili zvanja mentora i savjetnika. Također, zahvalanost upućujem i Kulturnom centru Kralj Fahd u Mostaru i Centru za kulturu Mostar što su uvijek voljni da pomognu pri organizaciji bilo koje manifestacije“, kazao je resorni ministar.

Na današnjoj manifestaciji nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima, te su uručene pohvale i zahvalnice institucijama i pojedinicima koji su bili podrška u realizaciji aktivnosti Pedagoškog zavoda Mostar. Priznanja i zahvalnice uručene su i direktorima osnovnih i srednjoškolskih ustanova za postignuća u radu.

Prva mjesta na kantonalnim takmičenjima osvojile su Srednja škola Konjic i JU Osnovna škola „Mustafa Ejubović-Šejh Jujo“ Mostar. Osim resornog ministra na manifestaciji se obratila i direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, dr. sc. Enisa Gološ.

Galerija

Projekti