Ministar Hadžović ugostio direktora JU Narodne biblioteke Mostar

Datum objave: 08.05.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je direktora Javne ustanove Narodne biblioteke Mostar, Omera Mičijevića. Tom prilikom resornom ministru uručena je zahvalnica za kontinuiranu finansijsku podršku JU Narodnoj biblioteci Mostar.



Učesnici sastanka razgovarali su o dosadašnjoj saradnji, radu i djelovanju JU Narodne biblioteke Mostar.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasio da je cilj Ministarstva da u skladu sa svojim mogućnostima podržava rad JU Narodne biblioteke Mostar. „Drago mi je što sam dans imao priliku ugostiti direktora Narodne biblioteke Mostar, jedne od najvažnijih ustanova u Gradu. Svjesni značaja djelovanja ove ustanove nastojimo da podržavamo njeno djelovanje i u tom smjeru ćemo nastaviti i dalje. Koristim priliku da gospodinu Mičijeviću čestitam na dosadašnjem radu“, kazao je ministar.

Direktor Mičijević upoznao je resornog ministra o dosadašnjim i narednim aktivnostima i zahvalio na kontinuiranoj podršci.

„Ovom prilikom zahvaljujem se ministru Hadžoviću i Ministarstvu za nesebičnu podršku u radu JU Narodne biblioteke Mostar. S obzirom da je djelovanje ove institucije od velike važnosti za naš Grad i Kanton, nadam se uspješnom nastavku saradnje i u narednom periodu, kazao je Mičijević.

Projekti