Ministar Hadžović prisustvovao programu „Dan otvorenih vrata“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 25.04.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović posjetio je Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru u okviru programa „Dan otvorenih vrata“.



U prostorijama Mašinskog fakulteta, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, upriličen je Dan otvorenih vrata za srednjoškolce i maturante. Maturanti su posjetili informativne pultove fakulteta, univerzitetskih studija, Kancelariju za međunarodnu saradnju, Univerzitetsku biblioteku i Uniju studenata, te prikupili više informacija o uvjetima za upis na određeni fakultet ili univerzitetski studij, o nastavnim planovima i programima, organizaciji i načinu izvođenja nastave, kao i o karijernim mogućnostima koje je moguće ostvariti nakon završetka studija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.  Također, maturanti su imali priliku obići  fakultete i univerzitetske studije u okviru kojih su posjetili  laboratorije, sale, institute, učionice i amfiteatre u kojim se izvodi nastava.

U okviru programa Dana otvorenih vrata, kolektiv Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru je pozvao sve maturante da izborom odgovarajućeg studija na Univerzitetu izaberu pravu budućnost za sebe.

Galerija

Projekti