Svečano zatvorena „Mostarska liska“

Datum objave: 30.09.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, obratio se na svečanoj ceremoniji, povodom zatvaranja 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska 2020“.



„Mostarska liska“, kao jedan od najznačajnijih festivala komedije ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i regionu, i ove godine je ponudila bogat i kvalitetan sadržaj za sve ljubitelje pozorišnih predstava.

Uputivši srdačne čestitke, ministar Hadžović kazao je da iako se nalazimo u nepredvidivoj situaciji, izazvanoj virusom COVID-19, zbog čega su i predstave održane u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, organizatori su zajedno sa pokroviteljima još jednom pokazali prije svega strpljenje, ali i volju i hrabrost, te da više nego dobro funkcioniraju i u drugačijim okolnostima i izazovima. „Izuzetno sam zadovoljan što festival „Mostarska liska“ iz godine u godinu raste, i što svake godine pokazujemo da Mostar nudi jedan respektabilan događaj. I ove godine uprkos situaciji u kojoj se nalazimo, organizatori Festivala zajedno sa direktorom Mujkanovićem, odlučili su da mostarskoj publici, koja itekako cijeni umjetnost, pruže kvalitetan sadržaj, i ja im na tome čestitam. A na našu čast i zadovoljstvo, kao i svih prethodnih godina odlučili smo da podržimo ovaj Festival. Siguran sam da su naši građani i ove godine uživali u kvalitetnom programskom sadržaju, da smo im uljepšali svakodnevnicu“, istakao je resorni ministar.

Ovogodišnji Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“, koji je trajao od 25. do 30. septembra, činilo je 6 pozorišnih komada komediografskog žanra domaće bh. produkcije.

Galerija

Projekti