Regionalni mrežni Balkaton – Smarten up for the future

Datum objave: 10.07.2020

Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) organizira prvo internetsko natjecanje na zapadnom Balkanu koje će pokrenuti digitalna inovativna i praktična poslovna rješenja. Regionalni mrežni Balkaton –Smarten up for the future ima za cilj pomoći građanima i poduzetnicima zapadnog Balkana da se oporave od posljedica pandemije COVID-19 koja je pogodila poduzeća i građane u prvom tromjesečju 2020. i povećati njihovu otpornost na takve globalne izazove.



Ovo takmičenje će okupiti mlade inovativne ljude, startap kompanije, centre za digitalnu inovaciju, naučne parkove, univerzitete, mala i srednja preduzeća i druge različite interesne grupe iz regiona zapadnog Balkana, kako bi zajednički radili i stvorili nove ideje i rešenja koja se mogu implementirati u cijelom regionu.

Polaznici Balkatona imat će priliku raditi s dodijeljenim mentorima na temelju odabira teme. Predložene teme za Balkaton su: pametni turizam, digitalna platforma za učenje i rješenje za plaćanja putem interneta. Za svaku od tematskih tema pobjednicima će biti uručena nagrada u iznosu od 10 000 EUR.

Prijave su otvorene od 1. do 12. jula 2020. godine do 12:00 sati po srednjoevropskom vremenu. Službena ceremonija dodjele nagrada bit će održana online 16. jula 2020. godine. Dodatne informacije dostupne su na https://www.rcc.int/balkathon

Projekti