Uručeni digitalni beskontakni toplomjeri predstavnicima predškolskih ustanova

Datum objave: 02.06.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, komandant Štaba civilne zaštite HNK, Adnan Faladžić i predstavnica UNDP-a, Božena Kaltak, predstavnicima predškolskih ustanova uručili su beskontaktne digitalne toplomjere.



Obzirom na poznatu situaciju koja se odnosi na pandemiju virusa COVID-19, resorni minstar Hadžović i komadant Civilne zaštite HNK, Adnan Faladžić u saradnji sa međunarodnom organizacijom UNDP osigurali su beskontaktne toplomjere za sve predškolske ustanove i njihove organizacione jedinice na području HNK.

„Prije svega želim da se zahvalim predstavnicima UNDP-a na uručenoj donaciji. Čast nam i zadovoljstvo što danas imamo mogućnost da našim predškolskim ustanovama uručimo toplomjere, ne samo centralnim jedinicama, nego i njihovim podružnicama, koji će pomoći da se na vrlo efektan način mjeri temperatura našoj djeci prilikom ulaska u predškolske ustanove, a u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, kao i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Ovo je vrlo bitna donacija za sam proces djelovanja u predškolskim ustanovama i iskreno se nadam da će ova donacija olakšati Vaš rad“, kazao je ministar Hadžović.

Izrazivši zahvalnost predstavnicima UNDP-a, komandant Štaba civilne zaštite HNK, Adnan Faladžić kazao je da će donacija beskontaktnih toplomjera pomoći pri normalizaciji rada predškolskih ustanova na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Galerija

Projekti