Ministar Hadžović ugostio delegaciju Studentskog centra Mostar

Datum objave: 13.05.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović u svom kabinetu primio je direktora Studentskog centra Mostar, Dragana Mikulića i voditeljicu društvenog sektora, Anitu Glibić.Delegacija Studentskog centra informirala je ministra Hadžovića o novonastalim okolnostima funkcioniranja i otežanog poslovanja ove ustanove u posljednja dva mjeseca uzrokovane pandemijom koronavirusa (COVID-19). Naglašeno je kako je Studentski centar bez prihoda dva mjeseca, te kako su poduzete sve mjere štednje, od smanjenja plaća uposlenima za 50%, do rezanja svih drugih troškova.

Ministar Hadžović dao je podršku menadžmentu Studentskog centra Mostar, naglašavajući da se resor obrazovanja uprkos svim poteškoćama brzo i efikasno reorganizirao. „Online nastava je odlično organizirana. Sistem učenja na daljinu koji smo faktički preko noći pokrenuli pokazao se izuzetno uspješnim. Međutim, svi se radujemo povratku uobičajenim okolnostima i što skorijem povratku studenata u studentske domove. Ministarstvo će učiniti sve da pomogne studentskim domovima u Mostaru u skladu sa mogućnostima koje će biti jasnije nakon rebalansa budžeta HNK“, kazao je ministar Hadžović.

Delegacija Studentskog centra zahvalila se ministru Hadžoviću na sistematskoj podršci, naglašavajući da je povećanje tranši studentskim domovima posljednjih godina rezultat zalaganja ministra Hadžovića za poboljšanjem uslova u visokom obrazovanju. Za naredni period dogovorena je radna posjeta ministra Studentskom centru Mostar.

Galerija