Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 28.02.2020

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, održana je zajednička manifestacija „Volim BiH“.



Učenici mostarskih škola prošetali su ulicama Grada Mostara, od Starog mosta do Španskog trga, gdje je održan centralni program na kojem se obratio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović.

U svom izlaganju ministar Hadžović govorio je o važnosti Dana nezavisnosti BiH, te kazao da su naša djeca jedan od stubova razvoja naše zemlje koja trebaju čuvati sjećanje na ovaj Dan i prenositi ga budućim generacijama. „Prvog marta 1992. godine je bila prekretnica u historiji naše domovine jedine, Bosne i Hercegovine i naša djeca treba da svake godine s radošću u duši obilježavaju jedan ovakav dan. Pokušavamo da kroz historiju i van nastavne aktivnosti na jedan način, damo do znanja našoj djeci, da ih naučimo šta je bilo tog referendumskog dana i ko je dao nezavisnost našoj državi Bosni i Hercegovini“, rekao je ministar Hadžović.

Bogatim kulturnim sadržajem, više stotina mostarskih učenika, pokazalo je da njeguju svoj identitet i ljubav prema domovini, te poručilo da ovu šetnju mladosti poklanjaju Mostaru i Bosni i Hercegovini, jer 1. mart je zlatnim slovima ispisan u historiji naše zemlje. Škole sa područja širom HNK različitim manifestacijama obilježile su Dan nezavisnosti, te poslale poruku  ljubavi, mira i odanosti.

Galerija

Projekti