Dogovorena realizacija projekta TABLA

Datum objave: 06.02.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr.sc. Rašid Hadžović sastao se s direktoricom organizacije Save the Children, Andreom Žeravčić, voditeljicom projekta TABLA, Fatimom Smajlović i specijalistom na projektu TABLA, Farukom Čehićem. 



Ministar Hadžović i predstavnici organizacije Save the Children dogovorili su realizaciju petogodišnjeg projekta TABLA koja podrazumijeva povećanje efektivnosti i efikasnosti obrazovnog sistema. U početnoj fazi projekta na području HNK-a, savremenim nastavnim sredstvima (laboratorije za STEAM), bit će opremljene 22 osnovne i srednje škole, te realizovane obuke za cca 800 nastavnika. Kroz projekat TABLA nosioci odgojno-obrazovnog procesa radit će na poboljšanju inicijalnog obrazovanja nastavnika, usklađivanju NPP-ova, razmjeni dobrih praksi, obuci i stručnom usavršavanju nastavnika, te inkluziji.

Resorni ministar Hadžović istakao je da predstavnici partnerske organizacije Save the Children imaju podršku Ministarstva, te naglasio da je zajednički cilj unapređenje obrazovanja koje doprinosi razvoju vještina kritičkog razmišljanja, kao i kompetencija koje će biti primjenjive u daljem procesu obrazovanja i na tržištu rada.

Projekti