Sastanak s predstavnicima organizacije PH International i ministrom unutrašnjih poslova HNK

Datum objave: 06.02.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović sastao se ministrom unutrašnjih poslova HNK, Slađanom Bevandom, direktoricom PH International Ureda u BiH, Nedžadom Faginović i program koordinatoricom Nadeždom Radić.



Ministar Hadžović s ostalim učesnicima sastanka razgovarao je o daljoj saradnji i realizaciji programa „Socijalizacija s pravom“ (PSP) koja za cilj ima jačanje vladavine prava u FBiH, kao i smanjenje stope maloljetničke delikvencije, te istakao da će ovaj projekat i u budućnosti imati podršku Ministarstva.

Dosadašnja trogodišnja implementacija programa „PSP“ podrazumijevala je brojne nastavne i vannastavne aktivnosti usmjerene na prevenciju maloljetničke delikvencije u kojoj su učestvovali Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, Tim za izradu kurikuluma/Savjetodavnog vijeća PSP-a, nastavnici, te policijski službenici iz lokalnih zajednica s područja HNK. Imajući u vidu dosadašnje rezultate kojom su osigurani profesionalni i stručni kapaciteti za samoodrživost PSP-a, direktorica Faginović i ministar Bevanda izrazili su zahvalnost za dobru i uspješnu saradnju s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na planu implementacije programa „Socijalizacija s pravom“, sigurni da će buduće aktivnosti značajno doprinijeti prevenciji vršnjačkog nasilja i maloljetničke delikvencije.

Galerija

Projekti