Održana svečana dodjela 100 stipendija iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel"

Datum objave: 24.01.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović na poziv predstavnika BBI banke prisustvovao je svečanoj ceremoniji dodjele 100 stipendija iz Fonda "Sheikh Saleh Kamel" za regiju Mostara.



Kao i prethodnih godina, BBI banka iz Fonda "Sheikh Saleh Kamel" izdvojila je značajna novčana sredstva za djecu bez roditelja, te im omogućila stipendije u iznosu od 100 američkih dolara tokom narednih 12 mjeseci. Stipendije su  dodjeljene na osnovu postignutog uspjeha u školi, kao i socijalnog statusa članova porodice.

Resorni ministar Hadžović uputio je čestitku stipendistima, te im poručio da i dalje budu predani i uspješni u svojim nastavnim aktivnostima, da se nastave zalagati i usavršavati.

Fond “Sheikh Saleh Kamel” osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „Al-Baraka”, finansijske i poslovne grupacije.

Svečanoj promociji prisustvovali su direktor BBI banke Amer Bukvić, rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, prof. dr. Elvir Zlomušica, te direktor Karađoz-begove medrese, prof.hfz. Aid Tulek.

Projekti