Obilježeno 60 godina rada i postojanja Mašinskog fakulteta u Mostaru

Datum objave: 05.12.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović prisustvovao je i prisutnima se obratio na svečanosti povodom obilježavanja 60 godina rada i postojanja Mašinskog fakulteta na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.



Na svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica iz akademske zajednice širom Bosne i Hercegovine, a prisutnima su se pored resornog ministra obratili i dekan Mašinskog fakulteta, van. prof. dr. Safet Isić, prodekan za nastavu, doc. dr. Emir Nezirić, te prodekan za naučno istraživački rad, doc. dr. Edin Džiho, koji su prisutne upoznali sa radom Mašinskog fakulteta od njegovog osnivanja, do danas.

Na svečanosti su dodjeljene i Dekanove nagrade za studente sa najboljim uspjehom u protekloj akademskoj godini.

Ministar Hadžović je čestitao 60. rođendan Mašinskog fakulteta, uspješnu izgradnju nove zgrade, kao i na konstantnom radu na unaprjeđenju kvalitete obrazovanja svog kadra.

„Obećavamo da ćemo nastaviti raditi ka cilju da naše visoko obrazovanje bude na što višem nivou, kao i da ulaganja u Univerzitet Džemal Bijedić i obrazovanje u kantonu budu viša iz godine u godinu. Naš zadatak je da obrazujemo i stvaramo kvalitetan kadar za našu privredu, ekonomiju i prosperitet društva. Hvala Vam što 60 godina održavate takav kontinuitet, koji je baziran na kvaliteti“, kazao je resorni ministar Hadžović.

Galerija

Projekti