Sastanak ministra Hadžovića i generalnog sekretara Obrtničke komore FBiH

Datum objave: 21.11.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko–neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, održao je sastanak sa generalnim sekretarom Obrtničke komore FBiH, Domagojem Andrijanićem.



Resorni ministar Hadžović i generalni sekretar Andrijanić razgovarali su o mogućem modelu dualnog obrazovanja, a koje se odnosi na srednje stručno obrazovanje, kojima bi se budućim kadrovima kroz različite projekte i obuke, uključujući privredni sektor i ostale subjekte, obezbijedila kvalitetna znanja i vještine potrebne na tržištu rada. Tokom razgovora ministar Hadžović upoznao je generalnog sekretara Andrijanića o aktivnostima Ministarstva, te izrazio želju za ostvarivanjem saradnje koja će doprinijeti unaprijeđenju sistema obrazovanja u HNK.

Učesnici sastanka istakli su da je zajedničkim djelovanjem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Obrtničke komore FBiH važno uspostaviti saradnju i realizaciju mnogih projekata u HNK, na osnovu iskustava i primjera dobre prakse na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Osvrnuvši se na razgovore o budućoj saradnji generalni sekretar Andrijanić izrazio je zahvalnost na srdačnom prijemu, izrazivši nadu da će planirane aktivnosti i buduće djelovanje doprinijeti kako obrazovnom i privrednom sektoru, tako i cjelokupnoj zajednici.

Projekti