Sastanak sa novom šeficom Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec

Datum objave: 12.11.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Haždović ugostio je ambasadoricu i novu šeficu Misije OSCE-a u BiH, Kathleen Kavalec, te delegaciju Misije.



Bivša zamjenica pomoćnika sekretara Biroa za evropska i euroazijska pitanja pri američkom State Department-u, te zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD-a pri UNESCO-u u Parizu, ambasadorica Kathleen Kavalec, imenovana je novom šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a dužnost je preuzela 24. septembra.

U razgovoru sa resornim ministrom Hadžovićem ambasadorica Kavalec izrazila je zahvalnost na gostoprimstvu, te istakla da će Misija OSCE-a u BiH, kao i do sada raditi na unaprjeđenju obrazovanja u HNK i BiH, te težiti i raditi ka stvaranju boljih uslova u raznim sferama za građane BiH, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kao i ostalim ministarstvima i organima vlasti.

Ministar Hadžović poželio je dobrodošlicu novoizabranoj šefici Misije OSCE-a u BiH, te upoznao sa sistemom obrazovanja u HNK, mnogobrojnim izazovima, ali i prednostima, te uspješnim projektima provedenim tokom protekle četiri godine, uz nadu da će se pozitivna i uspješna saradnja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Misije OSCE-a u BiH nastaviti i tokom mandata ambasadorice Kavalec.

Projekti