Historijski uspjeh FC Mostar Stari Grad Staklorad

Datum objave: 15.10.2019

Futsaleri Mostar Stari Grad Staklorad plasirali su se u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka, čime će Bosna i Hercegovina prvi put poslije 2013. godine imati ekipu u Elitnoj rundi. Tim povodom, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je upriličio prijem igrača i Uprave kluba u zgradi Vlade HNK, tokom kojeg su razgovarali o uspjehu kluba i nastavku takmičenja.



Ekipa Mostar SG Staklorad je u Sloveniji ostvarila veliki uspjeh kako za sami klub i grad Mostar, tako i za Bosnu i Hercegovinu, plasirajući se u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka. Mostarci su remijem i rezultatom 1:1 u utakmici s KMF Ekonomac Kragujevac osvojili treće mjesto u Grupi 1 Glavne faze Lige evropskih prvaka u futsalu.

Resorni ministar Hadžović je čestitao prvacima BiH na historijskom uspjehu, te poželio mnogo sreće u nastavku takmičenja: „Velika je čast imati klub među 16 najboljih u Evropi. Uprkos povredama, te znatno manjim novčanim sredstvima u odnosu na ostale ekipe iz takmičenja, uz veliku želju, vrijedan rad i trud, uspjeli ste ostvariti historijski rezultat za naš grad i domovinu Bosnu i Hercegovinu“.

Predsjednik kluba Mostar SG Staklorad, Amel Bajgorić, članovi Uprave kluba, kapiten Marijo Aladžić, kao i prisutni igrači zahvalili su resornom ministru i Ministarstvu na cjelokupnoj podršci tokom takmičenja, ali i svih prethodnih godina rada i djelovanja kluba, istaknuvši kako im je podrška organa vlasti i građana veliki motivator za ostvarivanje uspjeha.

Ministar Hadžović je istakao da je od suštinske važnosti i jedan od prioriteta Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK podržavati uspješne sportske priče u HNK i BiH, promovisati sport među mlađim generacijama, te stvarati zdravije društvo. „Ministarstvo će kao i do sada pratiti vaš rad i nastaviti podržavati Mostar SG Staklorad, uz želje da i dalje nastavite nizati uspjehe i dobre rezultate“.

Galerija

Projekti