Na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru održan brucoški čas

Datum objave: 01.10.2019

Svečanom manifestacijom na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru zvanično je obilježen početak akademske 2019/2020. godine za studente prvih godina. Prisutnima su se obratili ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, rektor Univerziteta prof. dr. Elvir Zlomušica, te predsjednik Unije Studenata, Džani Pajić.



Resorni ministar Hadžović je 43. generaciji studenta poželio dobrodošlicu, te istakao je da cilj obrazovnih institucija da studentima omoguće kvalitetno i adekvatno obrazovanje koje će doprinijeti boljem razvoju naše države.

„Dragi studenti, danas je prvi dan početka nove etape vašeg života. Sretni ste što imate mogućnost da studirate na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, akreditovanom Univerzitetu sa dugogodišnjom tradicijom, koja je izvela mnoge uspješne generacije i studente, te istaknute građane našeg društva. Nadam se da ćete učiti za znanje i zvanje koje će biti konkurentno na tržištu rada “, kazao je ministar Hadžović.

Rektor Zlomušica i predsjednik Unije sudenata Pajić su studentima poželjeli sretan početak školovanja, uz mnogo uspjeha, učenja i istraživanja, u nadi da će njihov trud i zalaganje doprinijeti akademskoj zajednici Bosne i Hercegovine.

Galerija

Projekti