Završen prvi „Super turnir“ u futsalu

Datum objave: 22.09.2019

U USRC „Midhat Hujdur Hujka“ održano je finale i svečano zatvoren prvi „Super turnir“ u futsalu koji je uz podršku i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovao FC Mostar SG Staklorad.



Na svečanom zatvaranju prisutnima se obratio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, koji je istakao da Ministarstvo konstantno nastoji podržavati kvalitetne sportske projekte kao što je „Super turnir“ koji mladima pruža mogućnost da pokažu svoje sportske talente, ali i društvenoj zajednici Grada Mostara i kantona, te ljubiteljima futsala da pogledaju kvalitetne mečeve.

Resorni ministar Hadžović je izrazio zadovoljstvo povodom protekla tri dana Super turnira kao i večerašnjeg finala, te poželio puno sreće finalistima. „Čast i zadovoljstvo mi je što smo večeras ovdje nakon deset odigranih turnira tokom ljeta širom HNK. Na Super turniru odlučili smo da pozovemo finaliste odnosno najbolje od najboljih. Želim da čestitam svima koji su učestvovali, a posebno finalistima. Ovaj turnir smo organizovali kako bi mladim igračima pružili šansu da pokažu svoje talente i potpišu profesionalni ugovor sa FC SG Staklorad. Smatramo da imamo kvalitetne igrače kojima se treba pružiti prilika, a na ovom turniru su izabrana dva mlada igrača koji će da igraju Ligu prvaka, Enis Juklo i Anes Agović. Iskreno se nadam da ćemo i naredne godine ogranizovati Super turnir koji će okupiti mlade igrače, te ponuditi sportske sadržaje u našem kantonu i gradu Mostaru", kazao je ministar Hadžović.

Super turnir koji se prvi put održao u Mostaru, okupio je sedamnaest ekipa koje su osvajale turnire širom Hercegovačko-neretvanskog kantona. Titulu pobjednika uzela je ekipa „TR Salihović d.o.o“, drugo mjesto osvojila je ekipa „Boloban d.o.o.“, a treće mjesto „Klub Art“. Kako su naglasili organizatori cilj turnira bio je privući što više mladih igrača da pokažu talente, te se nadaju da će turnir prerasti u manifestaciju koja će se svake godine održavati u Gradu Mostaru.

Galerija

Projekti