Posjeta ministra Hadžovića Humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu

Datum objave: 20.09.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović je posjetio Humanitarnu udrugu „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu gdje je o radu i djelovanju Udruge razgovarao sa predsjednikom Udruge, Ivanom Soldom.



Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je neprofitna i nevladina organizacija, osnovana 2012. godine u Republici Hrvatskoj, s ciljem pomaganja osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze u Zagreb na liječenje. Udruga pruža sveobuhvatnu njegu za oboljele osobe i članove njihovih porodica u pratnji što podrazumijeva osiguravanje smještaja u uređenim i prilagođenim smještajnim kapacitetima, prehrane, prijevoza, psihološke i duhovne pomoći, podršku pri rješavanju administracije kao i u organizaciji nastavka školovanja za djecu školske dobi. U svom dosadašnjem djelovanju, Udruga je pružila pomoć za preko 7000 oboljelih osoba i članova njihovih obitelji, neovisno o njihovoj dobi, vrsti oboljenja, spolu, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, te socijalnom statusu.

Resorni ministar Hadžović i predsjednik Udruge Soldo su razgovarali o aktivnostima humanitarne Udruge, djelovanju na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inostranstva. Soldo je istakao da je sva pomoć koju Udruga pruža u potpunosti besplatna za svakog korisnika, te da je ovo jedina organizacija na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja može osigurati cjelokupnu organizaciju boravka za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe, kao i za osobe koje u određenoj fazi liječenja trebaju izolaciju i sterilne uslove boravka.

Ministar Hadžović je uputio čestitke i pohvale predsjedniku Soldi na radu Udruge, te poželio mnogo sreće u budućem djelovanju.

Galerija

Projekti