Sastanak sa članicom Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj

Datum objave: 04.09.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa članicom Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj, Zerem Jahić, tokom kojeg su razgovarali o obrazovanju bosanskohercegovačke dijaspore u bosanskim školama u Danskoj.



Tokom sastanka ministar i gđa. Jahić su razgovarali o organizovanju škola na bosanskom jeziku u Danskoj, gdje ih je trenutno otvoreno šest.

Udruženje bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj radi na otvaranju što većeg broja škola, te uvezivanju istih, putem krovne organizacije čiji je član gđa. Jahić.

Budući da je 25. februara Dan maternjeg jezika, gđa. Jahić je istakla značaj podrške bosanskohercegovačkih vlasti poput Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, te Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK po pitanju istog, što bi zasigurno pomoglo pri organizaciji i radu bosanskohercegovačkih škola u inostranstvu i Danskoj.

Ministar je iskazao zadovoljstvo povodom organizovanja bosanskih škola u zemljama u kojima živi bosanskohercegovačka dijaspora, te pružio podršku očuvanju i njegovanju maternjeg jezika.

Projekti