Svečano obilježen Dan Pedagoškog zavoda Mostar

Datum objave: 29.05.2019

Danas, 29. maja 2019. godine u Narodnom pozorištu Mostar prigodnom svečanošću je obilježen Dan Pedagoškog zavoda Mostar. Prisutnima su se obratili ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, te v.d. direktorica Pedagoškog zavoda, dr. sc. Enisa Gološ.



Na manifestaciji su dodijeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona za ostvarene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i regionalnim takmičenjima. Priznanja i zahvalnice su dodjeljene i učiteljima, nastavnicima i direktorima predškolskih, osnovnih i srednjoškolskih ustanova za postignuća u radu, kao i saradnicima Pedagoškog zavoda Mostar.

„Iz godine uz godinu Pedagoški zavod Mostar podiže svoje standarde i nivo rada, a vjerujem da će nastaviti i u budućnosti. Resornom Ministarstvu je cilj imati pouzdane partnere sa kojima možemo graditi i izraditi što kvalitetnije obrazovanje za našu djecu, a Pedagoški zavod Mostar je zasigurno jedan od njih“, kazao je ministar Hadžović.

Uputivši čestitke svim učenicima i dobitnicima nagrada, uz poruku da nastave vrijedno učiti i kroz život koračati putem znanja, ministar je istaknuo da će isntitucije poput resornog Ministarstva, Vlade HNK i Pedagoškog zavoda uvijek prepoznati i nagraditi trud onih najvrijednijih i najboljih.

Ministar je čestitao i direktorima i nastavnicima koji se zalažu da na najbolje načine educiraju i motivišu svoje učenike, te prepoznaju, razvijaju i njeguju njihove talente i vještine koje su pokazali na takmičenjima.

Galerija

Projekti