Obilježen Dan Zavoda za školstvo Mostar

Datum objave: 24.05.2019

Danas, 24. maja 2019. godine u prostorijama Lutkarskog kazališta Mostar je obilježen Dan Zavoda za školstvo Mostar, na kojem su se obratili ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, direktor Zavoda, Željko Ćorić, šef Kabineta predsjednika Vlade HNK-a, Veselko Čerkez, te načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara, Božo Ćorić.



Današnju manifestaciju obilježile su dodjele nagrada i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona za ostvarene rezultate na takmičenjima. Priznanja su dodjeljena i učiteljima, nastavnicima i direktorima predškolskih, osnovnih i srednjoškolskih ustanova za postignuća u radu, te saradnicima Zavoda za školstvo.

 „Želim uputiti posebne i iskrene čestitke svim učenicima na osvojenim nagradama na takmičenjima, uz želje da nastave nizati uspjehe. Samo kvalitetni učenici mogu graditi kvalitetnu budućnost ove zemlje i zato bih da poručim našoj da vrijedno uče i rade, te da budu najbolja verzija sebe. Također, čestitam i njihovim nastavnicima i učiteljima koji nesebično ulažu vrijeme u otkrivanje, njegovanje i razvijanje njihovih talenata", kazao je ministar Hadžović.

Uz prigodne čestitke zaposlenicima Zavoda i nagrađenim učenicima i nastavnicima, resorni ministar je naglasio da su ovakve manifestacije na kojima se za ostvarena postignuća nagrađuju najbolji ustvari pokazatelji da naše škole pohađaju kvalitetna djeca koja svoja znanja, osim u školskim klupama pokazuju i na različitim takmičenjima, te da će se Ministarstvo i dalje truditi da ih obezbjeđivanjem potrebnih sredstava dodatno motiviše i stimuliše da budu najbolji.

Direktor Zavoda za školstvo, Željko Ćorić u svom obraćanju zahvalio je Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na kvalitetnoj saradnji.

Galerija

Projekti