FC Mostar SG Staklorad treću godinu zaredom prvak BiH u futsalu

Datum objave: 21.05.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je ugostio Upravni odbor trostrukih prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, FC Mostar SG Staklorad. Na sastanku su prisustvovali predsjednik kluba, Amel Bajgorić,  član predsjedništva, Alen Đuliman, te trener i direktor kluba, Mirsad Fazlinović.



FC Mostar SG Staklorad je u takmičarskoj 2018/2019. godini, drugu godinu zaredom odbranio naslov prvaka Premijer futsal lige BiH, pokazavši još jednom da su najbolji futsal klub u BiH.

Ministar Hadžović je uputio najiskrenije čestitke klubu uz želje za još većim uspjesima u budućnosti, kao i u trećem krugu takmičenja, istaknuvši da su resorno Ministarstvo i Vlada HNK ponosni na uspješne rezultate mostarskog kluba.

Resorni ministar je kazao da je grad Mostar uvijek bio grad sportskih talenata, posebno fudbalskih, što se pokazuje i kroz uspjeh FC Mostar SG Staklorad i osvajanjem ovakvih titula. Ministar je naglasio da će resorno Ministarstvo i Vlada HNK nastaviti pružati podršku uspješnim sportskim pričama iz HNK, a SG Mostar Staklorad je zasigurno jedna od njih.

Prisutni su se zahvalili ministru Hadžoviću i resornom Ministarstvu na kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci klubu i mladim talentima, kao i uspješnoj saradnji. Trener Fazlinović je istaknuo da će klub nastaviti marljivo raditi i nizati uspjehe u budućnosti.

Prisutni su razgovarali i o Super turniru koji organizuje FC Mostar SG Staklorad, a na kojem će skauti kluba pratiti kvalitetne igrače, istima dati mogućnost da igraju za njih, te potencijalno potpišu i profesionalne ugovore, a o kojem će se javnosti više predstaviti u skorijoj budućnosti.

Galerija

Projekti