Svečano zatvoren Sajam srednjih škola Grada Mostara 2019

Datum objave: 30.04.2019

Danas, 30. aprila 2019. godine održana je svečanost povodom zatvaranja Sajma srednjih škola Grada Mostara na kojoj su učenici prezentovali provedene aktivnosti ovogodišnjeg Sajma. Prisutnima su se obratili ispred organizatora, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara, Radmila Komadina, kao i partneri ovogodišnjeg Sajma.



Na svečanoj ceremoniji je upriličena izložba portfolio prezentacija o rezultatima rada školskih, istraživačkih timova na temu “Mostar-Evropska prijestonica kulture 2024”, te prezentacija aktivnosti „Girls day“ , kviza „Obrazovanje bez diskriminacije“ i Evopskog parlamenta mladih –„Simulacija usvajanja rezolucija u EU parlamentu“.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je čestitao svim prisutnima na uspješno organiziranom i realiziranom Sajmu i radu već osmu godinu zaredom, uz želje da se Sajam svake godine razvija, kako brojem učesnika i partnera, tako i novim, korisnim sadržajima, prilagođenim izazovima vremena i potrebama tržišta rada, naglasivši da će Ministarstvo i dalje biti nosilac ideje Sajma i vrijedno raditi ka unaprjeđenju društva kroz djelovanje njegovog najbitnijeg segmenta- obrazovanja.

„Zahvalio bih se svim našim partnerima koji su ulagali velike napore, a posebno učenicima i Organizacionom odboru koji su vrijedno radili i doprinijeli da se ovakav projekat ostvari, i ovom prilikom na tome im čestitam. Organizacijom ovogodišnjeg Sajma srednjih škola smo uspjeli da privučemo učenike mostarskih škola i učenike Općine Čapljina, a iskreno se nadam da ćemo narednih godina uspjeti privući i učenike drugih škola iz HNK. Vjerujem da ćemo u nerednom periodu radom i zalaganjem Sajam podići na još viši nivo, a Ministarstvo će i u budućnosti biti nosilac ideje Sajma i vrijedno raditi ka unaprjeđenju društva kroz djelovanje njegovog najbitnijeg segmenta- obrazovanja“, kazao je ministar Hadžović.

Prisutnima su se obratili i predsjednici Aktiva direktora i ravnatelja srednjih škola Grada Mostara, direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, Enisa Gološ, direktor Zavoda za školstvo Željko Ćorić, predstavnica Njemačkog društva za međunarodnu saradnju, Elma Badžak, predsjednik Vijeća mladih grada Mostara, Mirza Lalić, te predstavnica Asocijacije poduzetnika Hercegovine, Helena Lončar, koji su učenicima, nastavnicima, direktorima, školama i organizatorima čestitali na vrijednom radu i uspješno provedenom Projektu ovogodišnjeg Sajma.

Galerija

Projekti