Sastanak sa predstavnicima OSCE-a

Datum objave: 24.04.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa šefom ureda Misije OSCE-a u Mostaru, William Ozktapanom, i predstavnicama Misije OSCE-a u BiH.



Prisutni su razgovarali o dosadašnjoj pozitivnoj saradnji resornog Ministarstva i Misije OSCE-a u BiH, implementiranim projektima, te budućim mogućnostima za partnersko djelovanje, a u cilju poboljšanja kvalitete obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Šef ureda Misije OSCE-a u Mostaru, te predstavnice Misije OSCE-a u BiH, su još jednom izrazili podršku spajanju dvije mostarske muzičke škole, istaknuvši da se nadaju otvaranju škole u skorijoj budućnosti.

Ministar Hadžović je kazao da resorno Ministarstvo otvaranje Muzičke škole smatra pozitivnim za Hercegovačko-neretvanski kanton, budući da bi sa novom opremom i mogućnostima, učenicima bilo omogućeno kvalitetnije obrazovanje.

Također, jedna od tema sastanka je bio i izvještaj koji se dotiče teme dvije škole pod jednim krovom, pitanje veoma značajno za Misiju OSCE-a u BiH i resorno Ministarstvo.

Gospodin Ozktapan je istaknuo da će ured Misije OSCE-a u Mostaru nastaviti podržavati i podsticati reforme obrazovanja, kao jedan od prioriteta djelovanja Misije OSCE-a u BiH, te nastojanja resornog Ministarstva pri unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja u HNK.

Prisutni su razgovarali i o organizaciji koncerta dvije muzičke škole na Trgu Musala, događaju koji bi bio od velikog značaja za učenike dvije škole, ali i sve građane grada Mostara.

Ministar Hadžović je naglasio da resorno Ministarstvo neumorno radi na pomjeranju granica, modernizaciji sistema obrazovanja, omogućavanju kvalitetnog obrazovanja za sve, te da promjene dolaze polako ali sigurno.

Galerija

Projekti