Ministar Hadžović i predsjednik Vlade Herceg o potencijalima HNK s katarskim ambasadorom

Datum objave: 28.03.2019

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske kantona (HNK), Nevenko Herceg, i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Rašid Hadžović, održali su sastanak s ambasadorom Katara u Bosni i Hercegovini, Sultanom Bin Ali Al-Khaterom. 



Herceg je katarskog ambasadora upoznao s prirodnim, historijskim i kulturnim bogatstvima Hercegovačko-neretvanskog  kantona, kao i radom kantonalne vlade.  Osvrnuo se i na potencijale HNK i mogućnosti koje se nude stranim ulagačima, posebno u području obnovljivih izvora energije i turizma. Naglasio je i značaj Zračne luke u Mostaru kao jednog od nositelja razvoja kantona. 

Ministar Hadžović govorio je o svim nivoima obrazovanja u HNK, ističući kako postoji posebno zanimanje za saradnju u visokom obrazovanju i nauci. Naglasio je i potencijale koje HNK ima u kulturi, podsjećajući na bogatstvo kulturno-historijske baštine, te je izrazio i zainteresovanost za saradnju u području sporta. 

Ambasador Sultan Bin Ali Al-Khater, ističući kako je danas prvi put u Mostaru i HNK, zahvalio je predsjedniku Hercegu i ministru Hadžoviću na srdačnom prijemu, te izrazio spremnost za nastavkom saradnje u svim projektima od obostranog interesa.

Projekti