Održana svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 14.02.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na svečanoj sjednici Senata Univerziteta povodom obilježavanja 47. obljetnice Univerziteta „Džemal Bijedić“ koja je održana u Centru za kulturu Mostar.



Uputivši čestitku rektorici Univerziteta, uposlenicima, suradnicima i studentima, ministar Velagić kazao je da se Univerzitet suočavao s mnogim poteškoćama, ali je uprkos svemu uspio da se uzdigne i vrati na staze uspjeha i kvaliteta.

„Trendovi, tehnologije i ideje se mijenjaju, ali Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, uposlenici Univerziteta i prijatelji Univerziteta imaju jedan cilj i jednu misiju, a to je unapređenje kvalitete obrazovnog procesa, uvjeta za rad i infrastrukture. Razumijevanje izazova s kojima se suočavaju i studenti i uposlenici ključno je za kreiranje praksi i politika koje će podržavati njihov uspjeh, a mi ćemo na tom tragu zajednički djelovati. Kao dio kolektiva ove visokoškolske ustanove, upoznat sam s problematikom sa kojom se susreću moje kolege profesori i svi ostali uposlenici. Stoga je moje opredjeljenje, da kao resorni ministar zajedno sa svojim kolegama u Vladi HNŽ-K, uložim maksimalne napore da Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru podignemo na veću razinu i osiguramo trajne, motivirajuće uvjete za dostojan znanstveno-istraživački rad. Naše trajno opredjeljenje jeste da čuvamo Univerzitet i da brinemo o njemu, jer je on dio našeg društvenog, nacionalnog, kulturnog i znanstvenog bića“, istakao je resorni ministar.

Na svečanoj sjednici Senata Univerziteta nazočili su gosti iz političkog, društvenog i akademskog života.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti