Najava testiranja za YES program

Datum objave: 02.08.2023

Kao i prethodnih 15 godina, American Councils organizira testiranje bosanskohercegovačkih srednjoškolaca u novoj školskoj godini za sudjelovanje u Kennedy Lugar Youth Exchange and  Study (YES) programu razmjene.



American Councils for International Education u Bosni i Hercegovini je objavio javni poziv za prijave za YES program za srednjoškolce. Pod pokroviteljstvom State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država, YES je besplatna i jedinstvena prilika za srednjoškolce iz cijele Bosne i Hercegovine da provedu jednu akademsku godinu u Sjedinjenim Državama. Ako ste spremni krenuti na izvanredno iskustvo kulturne razmjene i osobnog razvoja, ovo je vaša prilika!

Financiran od strane Ureda za obrazovanje i kulturu američkog State Departmenta, YES program pomaže sudionicima u njegovanju trajnih osobnih veza, sudjelovanju u aktivnostima koje promiču međusobno razumijevanje među kulturama, poštivanju različitosti, uspostavljanju liderskih vještina i razumijevanja civilnog društva. Istodobno, sudionici YES programa pomažu svojim američkim vršnjacima da poboljšaju razumijevanje stranih zemalja i kultura.

Program Kennedy-Lugar YES uspostavljen je od strane Kongresa u listopadu 2002. godine kao odgovor na događaje od 11. rujna 2001. Uzajamni program Kennedy-Lugar YES Abroad pokrenut je za američke srednjoškolce 2009. godine.

Program je službeno otvoren u Bosni i Hercegovini (BiH) 2009. godine u nadi da će proširiti komunikaciju između naroda Sjedinjenih Država i Bosne i Hercegovine u cilju promicanja međusobnog razumijevanja i poštovanja. Od tada je između 12-17 bosanskohercegovačkih učenika svake godine sudjelovalo u YES programu i pridružilo se aktivnoj alumni zajednici u BiH.

Programom YES upravlja partnerstvo s Državnim ministarstvom Sjedinjenih Država od strane konzorcija neprofitnih organizacija, koji vodi American Councils, a uključuje brojne organizacije za regrutiranje sudionika i smještaj tijekom programa.

Državljani Bosne i Hercegovine, koji žive i pohađaju školu u Bosni i Hercegovini i koji će 2023/24. školske godine biti upisani u prvi ili drugi razred srednje škole u Bosni i Hercegovini, a rođeni su između 1.1.2007-15.7.2009. - mogu da se prijave za YES program.

Više informacija o samom testiranju možete pronaći u dokumentu ispod, kao i na sljedećoj poveznici:  https://ais.americancouncils.org/cgi-bin/WebObjects/AIR.woa/wa/login?brand=yes

Dokumenti

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti