Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K osuđuje postupak Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Datum objave: 04.02.2024

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K osuđuje postupak Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koji je na svojim službenim stranicama objavio promotivni plakat za prvu ljetnu školu o metodologiji političkih nauka koju organizira zajedno sa IPSA-om (International Political Science Association), na kojem su munare džamija koje se nalaze iza Starog mosta zamijenjene nespotojećim objektima.



Jedan od osnovnih ciljeva visokog obrazovanja jeste razvijanje znanosti i unapređivanje umjetničkog stvaralaštva, uvažavanje europskih, humanističkih i demokratskih vrijednosti i činjenica. Umjetnička sloboda jeste povezana sa kreativnošću, inovacijama, znatiželjom, ali umjetničko djelo treba da bude kreirano na osjećajima moralnih vrijednosti i odgovornosti prema društvenoj zajednici. Od visokoškolskih institucija se očekuje da uvažavaju činjenice, a ne da podliježu dnevno-političkom utjecaju, jer činjenice samo neuki ignorišu. Stoga, od rukovodstava Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru očekujemo da ukloni ovaj sporni promotivni plakat.

Grad Mostar je simbol multikulturalnosti, spoj različitih kultura, vjera i tradicija koje se oduvijek prožimaju i dopunjavaju, a tome u prilog svjedoče brojni zapisi i povijesne činjenice.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti