Ministar Velagić održao sastanak s predstavnicama UNICEF-a u Bosni i Hercegovini

Datum objave: 29.01.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s voditeljicom programa za obrazovanje UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, Sanjom Kabil i voditeljicom programa za socijalnu zaštitu UNICEF-u Bosni i Hercegovini, Selmom Kazić na kojem su razgovarali o oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja.



„Oblast inkluzije jedna je od onih o kojima svakodnevno trebamo govoriti, ali je i u potpunosti primjenjivati u praksi, a odgojno-obrazovne ustanove su mjesta gdje njena primjena u potpunosti treba biti vidljiva. Zato je unapređenje kvalitete inkluzivnog odgoja i obrazovanja u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama HNŽ-K jedan od prioritetnih ciljeva Ministarstva. Ovom prilikom predstavnicama UNICEF-a upućujem zahvalnost za dosadašnju potporu i suradnju. Opredijeljenost Ministarstva jeste poboljšanje uvjeta kako na poljima prosvjete, tako i na poljima znanosti, kulture i športa. Kako bi u tome uspjeli, potrebna nam je kontinuirana suradnja s različitim razinama vlasti, ustanovama i organizacijama koja nedvojbeno uključuje i organizaciju UNICEF. Nadam da ćemo tragom uspješne prakse našu suradnju nastaviti i u narednom razdoblju“, kazao je ministar Velagić.

Kabil i Kazić upoznale su ministra o aktivnostima i planovima UNICEF-a koje se odnose na inkluzivni odgoj i obrazovanje i zahvalile na srdačnoj dobrodošlici.

„S ministrom smo razgovarale o temama kojima se UNICEF bavi, specifično o predškolskom odgoju i obrazovanju i o inkluzivnom obrazovanju, a u svijetlu reforme sustava procjene djece s poteškoćama koji je u HNŽ-K već u tijeku. Također, jutros je počeo seminar 'Trener za trenere' koji se odnosi na inkluzivno obrazovanje, na kojem su nazočni predstavnici Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo i nekih škola, a uz potporu Univerziteta u Sarajevu“, kazala je Kabil.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti