Otvoren obnovljeni Gradski stadion u Konjicu

Datum objave: 26.11.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić, gradonačelnik Grada Konjica, Osman Ćatić, predsjednik FK „Igman” Konjic, Đahid Muratbegović, nekadašnji trener FK „Igman”, Faruk Hadžimešić, te Ensar Agić i Samed Dželilović iz Omladinskog pogona kluba u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, otvorili su obnovljeni Gradski stadion u Konjicu.



Nakon obilaska obnovljenih podtribinskih prostorija upriličena je i press konferencija na kojoj je resorni ministar kazao da je Ministarstvo i do sada prepoznavalo rad lokalnih zajednica. „Konjic je lokalna zajednica koja, zaista, u zadnje vrijeme pokazuje aktivne rezultate. S tim u vezi, Ministarstvo je podržavalo i nastavit će podržavati ovakve projekte. Mislim da ćemo naredne godine uspjeti povećati sredstva, jer je to naša obveza da financiramo i pomažemo lokalnu zajednicu, kako bi FK „Igman” ostao u Premijer ligi i pripremio se za još bolje rezultate”, rekao je Velagić.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, uz čestitanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ukazao na važnost realiziranih aktivnosti na obnovi Gradskog stadiona. „Predstoji nam infrastrukturni dio kada su u pitanju reflektori, trava, kao i neke druge stvari, a ovo što sada imamo je za svaku pohvalu, od pomoćnog terena i rasvjete na istom, unutarnjih sadržaja, smještaja ljudi koji dolaze sa strane. Zahvaljujem se vjernim navijačima i našim sugrađanima koji dođu i dostojanstveno bodre svoj klub” kazao je Ćatić.

Nazočnima su se, također, obratili Đahid Muratbegović, predsjednik FK “Igman” i nekadašnji trener „Igmana”, Faruk Hadžimešić. Omladinci FK “Igman” su uljepšali današnju svečanost, a nisu krili ni radost zbog novih prostorija, jer će, kažu, imati bolje uvjete za treniranje. 

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti